«Друзі» Держветфітослужби продали львівським ветеринарам вакцин на 6 мільйонів
16.10.2014   //  

Головне Управління ветеринарної медицини в Львівській області 13 жовтня уклало угоду з ТОВ «Укрветпромпостач» на придбання вакцин на 6,01 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлена вакцина антирабічна для пероральної імунізації м’ясоїдних тварин Броварабіс V-RG, BrovarabiesV-RG – 317 500 доз. Вартість однієї дози складає 18,93 грн.

Тендер проведено без відкритих торгів, за переговорною процедурою, оскільки «Укрветпромпостач» є єдиним виробником та постачальником в Україні вакцини на основі штаму V-RG.

Відомо, що у квітні цього року львівське ветеринарне управління вже укладало угоду на поставку вакцин на 10,65 млн грн. Тоді вакцини були дешевшими: по 16,77 грн./од. На скільки був виконаний цей договір невідомо.

Фірма «Укрветпромпостач» існує з 2001 р. і весь цей час зареєстрована за тією ж адресою, де колись знаходилося однойменне державне підприємство «Укрветпромпостач» – в Броварах по вул. Будьонного, 23а.

Як з’ясували журналісти телепрограми «Наші гроші», свого часу «Укрветпромпостач» мала спільну адресу і телефони з ТОВ «Бровафарма». А екс-керівник «Бровафарми» Євген Дудко був прописаний в одній квартирі із колишньою співзасновницею «Укрветпромпостачу»  Наталією Дудко.«Бровафарма» входить до корпорації «Укрзооветпромпостач». Нею нині керує Василь Лисовенко, який одночасно очолює громадську раду при Державній ветеринарній та фітосанітарній службі. А заступник Лисовенка – Павло Достоєвський – радник голови цієї служби, яка, власне, і керує ветеринарними управліннями, що закуповують за шалені гроші вакцину «Укрветпромпостачу».

За даними ВДЗ, більшість закупівель вакцин для тварин пройшли у квітні-травні цього року. Усі замовлення на 55,32 млн грн. дісталися «Укрветпромпостачу».