Залізничники купили міді на мільйон у півторадорога
15.10.2014   //  
Залізничники купили таку мідь по 180 грн.

Залізничники купили таку мідь по 180 грн.

ДП «Придніпровська залізниця» 8 жовтня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Вилена» на закупівлю мідних шин на суму 1,26 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 7 т. шини мідної типу ШМТ 6х30, у бухтах. Ціна за одну тонну склала 180 тис грн./т.

У той же час, у відкритих джерелах є інформація про такі мідні шини від 109 грн./т до 120 грн./т. (станом на жовтень).

Власником і директором фірми «Вилена» наразі є Сергій Окаров. Разом з тим засновували її Віталій, Світлана й Олена Момоти, вони були власниками до 2008 р.

Цей же Віталій Момот співзаснував у 1999р. єдиного конкурента «Вилени» на цьому тендері – ТОВ «Надія». Зі складу власників «Надії» Момот вийшов у 2012 р., наразі компанія оформлена на Олену Воронежську.

Окров працює директором ТОВ «Якимівський завод керамічних виробів», що належить Момотам. Окрім того Окаров раніше очолював ТОВ «Інтербуддіагностика», коли його власником був Момот, а тепер фірма повністю переоформлена на ту саму Воронежську.

Віталій Момот є депутатом Дніпропетровської міськради (фракція Партії регіонів). Офіційне місце роботи депутата – перший заступник директора Філіі Український державний центр транспортного сервісу «Ліски» на «Придніпровській залізниці». Батько Віталія Момота – Олександр Момот – наразі є народним депутатом від Партії регіонів, до обрання в парламент він двічі очолював цю саму «Придніпровську залізницю» (2001-2005 р.р., 2010-2012р.р.). Загадана вище друга співзасновниця «Вилени», Олена Момот, є молодшою сестрою Віталія Момота.