Екс-дружина транспортного замміністра підсобила землякам на розіграші 15 мільйонів залізниці
14.10.2014   //  

ДП «Південна залізниця» 8 жовтня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ НВФ «Експо-Дніпро» на придбання електроапаратури на суму 14,50 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено трансформатори, роз’єднувачі, заземлювачі, обмежувачі перенапруги. Ціни на окремі складові не повідомляються.

Фірма «Експо-Дніпро» зареєстрована у селі Ювілейне Дніпропетровської області, на чотирьох осіб – це Станіслав, Юрій і Тетяна Сокол, а також Тамара Чернодуб. Фірма почала вигравати тендери у 2010 р., за той рік отримала замовлень на 32,61 млн грн., усі в системі «Укрзалізниці». З того часу й по сьогодні тендерів не вигравала, знову з’явилася на закупівлях цієї осені – фірма взяла участь у тендері «Південної залізниці» вартістю 45 млн грн. і програла його фірмі ТОВ «Дорбуд-Монтаж».

Єдиним конкурентом «Експо-Дніпро» на нинішніх торгах з різницею в 0,3% був той самий «Дорбуд-Монтаж». Основною власницею цієї компанії записана 62-річна Віра Терещенко з Дніпропетровська, їй належить 95% статутного капіталу, який загалом складає 52 500 грн. Решта 5% записані на директора фірми Олександра Скакуна.

Разом з тим, за даними телефонних довідників, на початку 2000-х Віра Терещенко мешкала у Львові за однією адресою з Антоном Корнієнком, сином Володимира Корнієнка, чинного заступника міністра інфраструктури-керівника апарату Максима Бурбака. За даними «Наших Грошей» Віра Терещенко – перша дружина Володимира Корнієнка.

Фірма «Дорбуд-монтаж» із жовтня 2012 р. також є співвласником ТОВ «Технології ремонту транспортної інфраструктури». Цю фірму у 2008 співзаснував той самий Антон Корнієнко, у складі власників він перебував до літа 2012 р., контролюючи третину статутного капіталу фірми. Водночас, у 2009-2011р.р., за даними «ВДЗ», компанія «Технології» виграла тендерів на 40,66 млн грн.