В «Укртрансгазі» розпиляли 9 мільйонів на електроенергії між фірмами одного співвласника
13.10.2014   //  

«УМГ «Прикарпаттрансгаз» (філія ПАТ «Укртрансгаз») 6 жовтня за результатами тендерів уклала угоди з ТОВ «Бігнік» на постачання електроенергії на суму 8,71 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено електроенергію для об’єктів Закарпатського та Хустського лінійних виробничих управлінь магістральних газопроводів.

Власником фірми «Бігнік» є ТОВ «КУА «Західна Інвестиційна Група» Зоряна Михайляка.

Ця ж «Західна Інвестиційна Група» має 10% у фірмі – єдиному конкуренті «Бігніка» на цьому тендері – ТОВ «Західні енергетичні транзити». Решту 90% має кіпрська фірма «Дерівейшн Інвестментс Лімітед».

На обидва тендери також подавалося харківське ТОВ «ЕК «Енолл», обидва рази його відхилили за невідповідно оформлену документацію.

Фірма «Бігнік» почала вигравати тендери у 2012 р., за цей час отримала замовлень на 22,57 млн грн. Компанія «Західні енергетичні транзити» за цей же період виграла тендерів на 97,45 млн грн. При цьому усі тендери – Прикарпатської філії, і всі були розіграні в парі, так що «Бігнік» і «Західні енергетичні транзити» були єдиними допущеними конкурентами.