Прокуратурі не вдалося забрати у забудовників ділянку навпроти парку Слави
09.10.2014   //  
Так виглядав проект офісно-житлового комплексу на вул. Січневого повстання, 26 у 2008 році

Так виглядав проект офісно-житлового комплексу на вул. Січневого повстання, 26 у 2008 році

Суд відмовився визнати відсутнім у дочірнього підприємства «Оазіс» права користування земельною ділянкою площею 0,17 га, що розташована на вул. Січневого повстання, 26 (тепер – вул. Лаврська) у Печерському районі Києва. Про це свідчить постанова Київського апеляційного господарського суду від 29 вересня.

Прокуратура просила суд визнати незаконним та скасувати рішення Київради від 2010 року, яким договір оренди вказаної ділянки було продовжено до 2020 року. Прокуратура стверджувала, що Київрада не дотрималася встановленої процедури відведення земельних ділянок, а саме не було розроблено та погоджено проект відведення ділянки.

Апеляційний суд відмовився задовольнити цей позов прокуратури. Він встановив, що фірма отримала вказану ділянку у вересні 2005 року в оренду на 5 років для будівництва, експлуатації та обслуговування офісно-житлового комплексу з підземним паркінгом. Влітку 2010 року Київрада внесла зміни до договору оренди, скоригувавши строк його дії з 5 до 15 років.

Апеляційний суд дійшов висновку, що Київрада не вирішувала питання відведення підприємству «Оазіс» нової земельної ділянки, а надала згоду на продовження дії існуючого договору оренди.

Засновником дочірнього підприємства «Оазіс» є ТОВ «Сфера-БЦ». З червня цього року керівником підприємства є Роман Сливоцький, який замінив на цій посаді Миколу Болдова.

Фірму «Сфера-БЦ» у березні цього року заснував Дмитро Городищев. Він же значиться директором фірми.

Протягом 2003-2011 років засновником ДП «Оазіс» було ТОВ «Траєкторія», а з 2011-го і донедавна – ТОВ «Прогрес-2004», засновниками якого є Василь Коваль і Світлана Холодова, а директором – Сергій Пануров.

Засновниками ТОВ «Траєкторія» є Сергій Клименко і його дружина Оксана Клименко. Фірма «Траєкторія» у 2008-2009 роках була причетна до спроби захоплення майже половини акцій київського заводу «Квазар», який займає 23 га.

Сергій Клименко є головою Спостережної ради «Терра банку». У березні цього року Клименко заявив, що є основним власником ПАТ «Українська стратегічна група», що є власником банку. Раніше цю компанію контролював Руслан Циплаков, який разом з молодшим сином екс-президента Віктором Януковичем заснував раллійну команду «Ferrari Team Ukraine».

Клименко також є співзасновником і директором ТОВ «Альфа-Капітал-Інвест», яка будує ЖК «Квартал-Авіа» у Вишневому.

Зауважимо, що підписантом ТОВ «Траєкторія» є Максим Шнипко, який причетний до відчуження будівлі у буферній зоні «Софії Київської».