- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Син скандального замгенпрокурора має 5 гектарів лісу під Києвом, які хоче забудувати житлом

кадастр-земля [1]Син заступника генпрокурора Анатолія Даниленка є співвласником майже 5 га лісу по вул.В.Жовтня,114 у селищі Ворзель Київської області – про це свідчить держакт на право власності на земельну ділянку, що є в розпорядженні «Наших грошей».

Окрім В’ячеслава Даниленка другим співвласником є Микита Ільїн, син Геннадія Ільїна, депутата Київської міської ради від фракції «УДАР-Солідарність». Ільїни є давніми бізнес-партнерами сім’ї зампрокурора Анатолія Даниленка.

Недавно син заступника генпрокурора клопотав про затвердження проекту землеустрою зміни цільового призначення земельної ділянки. Про це повідомляє сайт [2] Ірпінської міської ГО «Українська Народна Рада» з посиланнням на газету «Про Ірпінь». Видання інформує, що 22 серпня питання про зміну цільового призначення землі розглядалося Ворзельською селищною радою, але підтримане не було.

За даними публічної кадастрової карти [3], цільове призначення цієї землі – туристична база. Натомість Даниленко та Ільїн просили змінити цільове призначення на “будівництво та обслуговування жилого будинку, господарських будівель і споруд”.

Раніше на даній території розміщувалась турбаза «Ворзель», яка не функціонує з 1998 року. Даниленко та Ільїн отримали держакт власності на землю у жовтні 2008 року.

З 2005 року цю саму ділянку орендувало ТОВ «КИТ», власниками якого були жителі Ірпеня – Олександр і Надія Лавровські. У кінці 2006 року половину статутного капіталу цієї фірми оформили на Євгенія Ільїна, племінника вищезгаданого Геннадія Ільїна. Наразі діяльність підприємства вже припинена.

Свого часу «КИТ» здавав будинок турбази фірмі «Аміда», зареєстрованій на Миколу Зарезіна з родиною. Зарезін був бізнес-партнером по ТОВ «Курортні Еко-Води» високопосадовців СБУ Петра Шатковського, Юрія Землянського та Юрія Вандіна [4].

Нагадаємо, на В’ячеслава Даниленко також було оформлено частку у компанії, яка вивела з державної власності 140 гектарів [5] водойм поблизу сіл Хлепча та Солтанівка Васильківського району Київської області. У маєтку на цій землі жив сам заступник Генпрокурора Віталія Яреми Анатолій Даниленко.

Під час підготовки сюжету про цю оборудку невідомий погрожував [6] журналістці телепрограми «Наші Гроші» Аліні Стрижак.

Після оприлюднення цих даних Ярема висловив упевненість, що його заступник невинен, оскільки можуть мати легальне походження через бізнес сина. Анатолій Даниленко, який завідує кадрами Генпрокуратури, попросив відсторонити його від роботи на час проведення перевірки.

держакт [7]