«Ощадбанк» позичив державним енергетикам ще 650 мільйонів
06.10.2014   //  

ПАТ «Державний ощадний банк України» 24-26 вересня став переможцем тендерів державних енергокомпаній на видачу кредитів на 650 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Державне підприємство «Енергоринок» відкрило у «Ощадбанку» відновлювальну кредитну лінію з лімітом 500 млн грн. на один рік під 20,9%.

Гроші отримано для здійснення розрахунків з енергогенеруючими компаніями для підтримання останніми 100-відсоткових розрахунків з вугільними підприємствами. Єдиним конкурентом по цьому тендеру був «ПУМБ» Ріната Ахметова.

Це вже сьомий кредит, який «Енергоринок» цього року отримав «Ощадбанку». Загалом енергокомпанія позичила менш ніж за рік 3,4 млрд грн. Таку ж суму «Енергоринок» позичав у «Ощадбанку» і минулого року.

ПАТ «Центренерго» відкрило у держбанку відновлювальну кредитну лінію з лімітом 150 млн грн. на один рік під 22%. Вартість обслуговування кредиту становить 33 млн грн.

Цільове призначення кредиту не повідомляється. Заставою по ньому є електроенергія на суму до 187,50 млн грн. Єдиним конкурентом був «Альфа-Банк».