«Донецька залізниця» віддасть 5 мільйонів оточенню екс-директора УЗ
06.10.2014   //  

ДП «Донецька залізниця» 24 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ВО Техенергоналадка» на закупівлю обладнання на суму 4,57 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено щит керування, захисту та сигналізації для тягових підстанцій – Горлівка та Волноваха, у вартість також входять роботи з монтажу та пусконалагодження.

Власниками «ВО Техенергоналадка» є Михайло Рубан, Ярослав Солонін та Костянтин Марухно, а директором компанії працює Іван Буртовий.

У Буртового є ще однак компанія з аналогічною назвою – ТОВ «Техенергоналадка», там він є співвласником та директором. Разом з Буртовим до списку власників входить Любов Карпенко і ТОВ «ДАК-Енергетика», що належить Антону Корнієнку. Останній у 2008-2012 р. також був відомий як співвласник ТОВ «Технології ремонту транспортної інфраструктури». Цю фірму він у 2008 співзаснував із Романом Дмитровичем Костюком, уродженцем м.Кобилець Івано-Франківської області. Звідти також походить Михайло Дмитрович Костюк, у минулому гендиректор «Укрзалізниці» (2008-2011 рр.) та губернатор Львівської області (2011-2013 рр.), пізніше також замголови КМДА (2013-2014).

Єдиним конкурентом «ВО Техенергоналадка» на нинішньому тендері донецьких залізничників було ТОВ «НВП «Промавтоматика» Валерія Косенка.

За останні шість років фірма «ВО Техенергоналадка» виграла тендерів на 44,01 млн грн. Що до ТОВ «НВП «Промавтоматика», то воно разом з однойменним ПП (без «НВП»), того ж Косенка, за цей час отримали підрядів на 13,84 млн грн.