АМКУ через три роки помітив розпил 17 мільйонів фірмами з одним директором
03.10.2014   //  

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Вія» (м. Запоріжжя) і ТОВ «Хортиця-21» (м. Запоріжжя) на 68 тисяч гривень кожного за спотворення результатів торгів. Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Фірми брали участь у тендері на добудову режимного корпусу Вільнянського слідчого ізолятора. Тендер проводився у серпні-вересні 2011 року Вільнянським слідчим ізолятором Управління державного департаменту України з питань виконання покарань в Запорізькій області.

З переможцем торгів фірмою «Хортиця-21» уклали угоду на 16,96 млн грн. Закупівля фінансувалася з держбюджету.

АМКУ встановив, що учасники узгодили свої дії під час участі у тендері.

«Доведено, що ТОВ «Вія» та ТОВ «Хортиця-21» здійснювали обмін інформацією між собою та узгоджено підготували свої тендерні пропозиції для участі у зазначеній процедурі торгів, внаслідок чого конкуренцію між ними було усунуто», – йдеться у повідомленні.

Директором «Хортиці-21» є Сергій Галущинський, який обіймає аналогічну посаду і є співвласником ТОВ «Вія» разом із Семеном Журавльовим.

Компанія «Хортиця-21» зареєстрована на ЗАТ «Запоріжжяводбуд», відомості про акціонерів якого у Smida відсутні. Відомо тільки, що директором є Микола Іванченко.