Плачков злив собі чергові 15 мільйонів «Київенерго»
01.10.2014   //  

ПАТ «Київенерго» 25 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ДП «Енергоремонт» ПАТ «Київенергоремонт» на заміну генератора блока №1 на ТЕЦ-5. Вартість угоди склала 14,65 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи мають завершити не пізніше 5 листопада, окрім того упродовж 12 місяців після введення генератору в дію виконавець робіт має здійснювати контроль над експлуатацією обладнання.

«Енергоремонт» є дочірньою фірмою ПАТ «Київенергоремонт», яка на 57% належить ТОВ «Ресет». Співвласником цієї компанії з часткою в 75% є Іван Плачков, голова наглядової ради ПАТ «Київенерго» – тобто замовника тендеру.

«Енергоремонт» Плачкова регулярно виграє тендери «Київенерго». За останні шість років фірма отримала замовлень на 184,29 млн грн., з них 101,74 млн грн. – за останні кілька років, після того, як Плачков очолив компанію Ріната Ахметова.

Єдиним конкурентом фірм на тендері було ТОВ «Протек Пауер». Фірма зареєстрована у Львові, першим її власником був львів’янин Сергій Мельніков, потім фірму переоформили на Олександра Гусєва, наразі власність виведена на Гонконг – на фірму «Protec International Limited». Разом з тим, підписантом фірми лишається Сергій Мельніков.

Раніше «Протек Пауер» називалася «Піраміда Термо-Електро Пауер». Сергій Мельніков також відомий як співвласник ще однієї фірми з аналогічною назвою – ТОВ «ВГЦ «Піраміда».

Це та сама фірма, яка судилася з «Енергоатомом» через ремонт турбогенераторів Рівненської та Хмельницької АЕС. Нагадаємо, у 2009 р. «Енергоатом» найняв «Піраміду» для капремонту на вказаних станціях і виплатив фірмі аванси на загальну суму 243,29 млн грн. за роботи по трьох роторах. Однак «Піраміда» не вклалася у визначені договором строки виконання ремонту. А один з роторів після ремонту пропрацював місяць і був відправлений на гарантійний ремонт у зв’язку з поломкою. Строк дії договору компанія намагалася продовжити через суд, однак той став на бік «Енергоатому» і в позові відмовив.