Однохатченки улюбленця Колеснікова отримають 10 мільйонів від «Центренерго»
01.10.2014   //  

Зміївська ТЕС ПАТ «Центренерго» 24 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Інтел Енерго» на капремонт обладнання за 9,84 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено ремонт роторів РВТ, РСТ, РНТ ТГ і з заміною робочих лопаток, роботи мають бути виконані до кінця поточного року.

Фірма «Інтел Енерго» заснована у березні 2011 р., має 10 тис грн. статутного капіталу, тендерів раніше не вигравала. Першими власниками фірми були киянин Вадим Лебідь та феодосієць Олег Касацький, останній також був директором. Наразі фірма оформлена на Олександра Анатолійовича Кисільова, керує підприємством Артем Юрійович Жабін.

«Інтел Енерго» зареєстрована по вул. Харківське шосе 13-а, контактний телефон у протоколі вказаний – (050) 325-04-48. На цій же адресі приписане ТОВ «ДІЗС Консалтінг», а вказаний номер належить головному бухгалтеру названої фірми Ірині Ткаченко. «ДІЗС Консалтінг» належить донеччанину Геннадію Рибенкову.

Рибенков також відомий як власник ТОВ «ДонбасІнформЗв’язокСервіс» (скорочено також буде «ДІЗС»). Ця донецька фірма почала отримувати державні підряди наприкінці 2010 року після призначення Бориса Колеснікова віце-прем’єром з питань Євро-2012. З того часу компанія отримала низку підрядів від київського НСК «Олімпійський» на 631,44 млн грн. Всі підряди фірма отримала без відкритих торгів. Загалом на «ВДЗ» зафіксовано підряди цієї фірми на 870,09 млн. грн.

Єдиним допущеним конкурентом «Інтел Енерго» стало ТОВ «Востокэнергоремонт» зареєстрована на харків’ян Володимира Молокова та Олександра Кравченка. Загалом за останні чотири роки фірма виграла тендери на суму 262,96 млн грн. і всі в структурі «Центренерго».

На цей тендер також подавалися ТОВ «Спеценергомонтаж», найбільшим власником котрого є Володимир Ковальов, брат заступника директора дорожньо-будівельної ФПГ «Альтком» Михайла Ковальова, а також ДП «Енергоремонт» ПАТ «Київенергоремонт» Івана Плачкова, голови наглядової ради ПАТ «Київенерго», підконтрольного Рінату Ахметову. Обидві фірми відхилили за невідповідну документацію: перша замість оригіналу подала копію, друга не подала одну довідку, ще по одному документу були не пропечатані.