Прокуратура гальмує справу фітнес-клубів росіянина, які недоплачують 4 мільйонів податків на місяць
30.09.2014   //  

Прокуратура спускає на гальмах розслідування стосовно несплати податків і неофіційного працевлаштування у мережі фітнес-клубів «SportLife», власником якої є бізнесмен російського походження з американським паспортом Дмитро Єкимов. Про це йдеться у сюжеті Олександра Гуменюка у «Слідство.Інфо».

«Там же ж вищі сили вже, і прокуратура города, що над нами, ми для них пешкі. Генеральна, печерська, де находиться адміністрація їхня. Де вони вже порішали. Вони везде по всім ланкам вже», – наводить видання слова працівника прокуратури, який розповідає про причину уповільнення темпів розслідування.

Загалом у клубах «SportLife» працює щонайменше 1800 людей. За словами колишніх працівників мережі, офіційно працевлаштованих там близько 10%. Тобто, понад 1600 людей працює неофіційно. За даними Держстату, торік середня зарплатня в сфері надання послуг у Києві складала близько 5 тис грн. Відтак, держава недоотримує щонайменше 4 млн грн. податків на місяць.

Окрім тренувань мережа також надає додаткові послуги (масаж тощо), оплата яких здійснюється лише готівкою. При цьому з чека, який видають клієнтам, неможливо дізнатися, кому вони платять і куди йдуть їхні гроші. Такий чек та неможливість проведення оплати безготівковим чином дає всі підстави підозрювати, що доходи клубів не оприбутковуються, а це означає, що вони податками не обкладаються.

У квітні цього року прокуратура міста Києва почала розгляд звернення колишнього працівника клубу «SportLife» щодо «порушення посадовими особами клубу законодавства про працю, неукладенння трудових договорів та з інших питань».Та після першої перевірки, яка начебто виявила порушення, процес зупинився, зазначає видання.

Прес-служба фітнес-клубу відмовилася коментувати ситуацію. А от засновник групи компаній «Sport Life» Дмитро Єкимов відреагував. Він запевнив, що у його клубах є штатні працівники (черговий тренер, лікар, адміністратори), а також позаштатні, з якими укладаються контракти (персональні тренери, які є фізособами-підприємцями). Однак, за даними видання, більшість тренерів не є ФОПами, вони працюють неофіційно, без укладення контрактів.