- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

Офшорка з майданчика Януковича отримає мільйон від державного заводу

ДП «Дарницький вагоноремонтний завод» 29 серпня уклав угоди на придбання поглинальних апаратів на суму 2,09 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

З них 0,93 млн грн. отримає ПП «Хімтехнострой» за 120 апаратів поглинальних класу Т1 ПМКП-110 по 7740 грн./од.

ПП «Хімтехнострой» зареєстроване 2 липня цього року у Дніпропетровську на Олега Криволапова, чий покійний батько працював водієм ПАТ «ДАТП 11228», яким володіють депутат Дніпропетровської міськради від Партії регіонів Анатолій Цибук, Ірина Мороз та Анатолій Волошин.

Відомо, що у серпні цього року «Хімтехнострой» вже отримував замовлення від Дарнипцького вагоноремонтного заводу на 1,17 млн грн. [1] Інформація про інші підряди цієї фірми відсутня.

Решту 1,16 млн грн. отримає ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна компанія». Замовлено 150 апаратів поглинальних класу Т1 МПП-110А-ЛУ по 7740 грн/од.

ТОВ «Українська транспортно-машинобудівельна компанія» зареєстроване 3 липня цього року у Києві за адресою масової реєстрації – вул. Зоологічна, 4А, оф.139. Засновником значиться британська компанія «Ріверберг Венчерз», котра у свою чергу оформлена на сейшельські офшори – «IntraholdA.G. і «MonoholdA.G.

Відомо, що саме на ці офшори було переоформлено «Fineroad Business LLP», що є засновником ТОВ «Амадеус Ко», забудовника вертолітного майданчика на Паркові дорозі, пов’язаного [2] з фірмою «Танталіт» і колишнім президентом Віктором Януковичем. Раніше власниками «Fineroad Business LLP» були белізькі офшори «Ireland & Overseas Acquisitions» і «Milltown Corporate Services», відомі по справі «вишки для Бойка».

Також на ці сейшельські офшори було переведено британську компанію «Віталком Альянс ЛЛП», власника ТОВ «Керченський металургійний комплекс».

При цьому директором «Керченського металургійного комплексу» є Станіслав Новицький, раніше відомий як гендиректор ще однієї фірми зі схожою назвою – ПАТ «Керченський металургійний комбінат», котра через ланцюжок засновників контролюється тією ж «Лемтранс лімітед» Ахметова, однак наразі перебуває у стані ліквідації через банкрутство.