«Енергоатом» розіграв 29 мільйонів між заводом і членом його наглядової ради
29.09.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 19 вересня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «НВП Моноліт Енерго» на постачання обладнання на загальну суму 28,63 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено обладнання програмно-технічного комплексу системи автоматичного регулювання турбінного відділення за 21,50 млн грн., а також обладнання комплексу програмно-технічних засобів системи контролю механічних величин турбін – за 7,13 млн грн. Все обладнання призначене для Южноукраїнської АЕС і має бути доставлене до кінця квітня 2015 р.

Власниками фірми «Моноліт Енерго» є Сергій Гущин і ПАТ «Кумір». В останньому 49% акцій має британська фірма «Senar Limited». Директором і співвласником ще 37% є Володимир Кучеренко.

Цей же Кучеренко є водночас членом Наглядової ради ПАТ «Хартрон», що є співвласником ТОВ «НВП Хартрон-Інкор ЛТД» – єдиного конкурента «Моноліт Енерго» на цих торгах, ще одним співвласником фірми-конкурента є Ксенія Володимирівна Кучеренко.

Фірма «Моноліт Енерго» за останні шість років виграла тендерів на 62,01 млн грн., усі в системі «Енергоатому». Із них, згідно з даними протоколів на «ВДЗ» щонайменше 33,46 млн грн. було розіграно за участі «Хартрон-Інкор» як єдиного або єдиного допущеного конкурента.