Дорогу біля Сімферополя, через провал якої загинуло шестеро людей, за $100 млн будував кримський «регіонал»
28.09.2014   //  
Провалля на дорозі під Сімфйерполем. Фото ИТАР-ТАСС.

Провалля на дорозі під Сімферополем. Фото ИТАР-ТАСС.

Слідчі проводять обшуки і виїмку документів в організаціях, які брали участь в будівництві, проектуванні та приймання об’їзної автодороги під Сімферополем, де сьогодні через провал грунту сталося ДТП за шістьма загиблими, повідомляє «РБК».

Обшукипроходятьсяв «Південьшляхбуді», «Кримдіпродорі», «Службі автомобільнихдоріг» і «Кримавтодорі». Допитуютьсясвідки, призначено медичний оглядпостраждалим, розповілаБєлікова.

Аварія сталася на трасі Дубки – Мирне. За даними слідства, автомобіль, в якому знаходилися вісім чоловік, на неосвітленій ділянці дороги впав у 8-метрову яму, що утворилася в результаті обвалу грунту дорожнього полотна над залізничним тунелем. Шестеро людей, серед них двоє дітей, загинули на місці події. Ще дві дитини з важкими травмами госпіталізовані.

Порушено кримінальну справу за ч.3 ст.109 КК РФ (спричинення смерті по необережності двом і більше особам).

Як повідомив раніше голова Держради Криму Володимир Константинов, генпідрядник робіт з будівництва об’їзної траси навколо Сімферополя – «Південьшляхбуд» – до закінчення слідства усунений від усіх видів будівельних робіт у Криму. Якщо вина підрядника буде доведена, то компанії доведеться за свій рахунок відновити зруйновану ділянку дороги, говорив агентству виконуючий обов’язки міністра транспорту Криму Анатолій Цуркін.

ПАТ «Південшляхбуд» кілька років тому виграло тендери на будівництво об’їзної дороги Сімферополя на загальну суму 853,95 млн грн. (понад $100 млн).

Основними власниками ПАТ «Південшляхбуд» є ТОВ «Союз КДС» та Лариса Кірюшко. Засновниками «Союзу» є Сергій Кірюшко, Геннадій Чікін та Ігор Аржанцев, який був депутатом Верховної Ради АР Крим від Партії регіонів.

юждорстрой