Причиною обвалу даху кадетського корпусу, який у Севастополі будують партнери сина депутата Держдуми, назвали дощ
26.09.2014   //  

Офіційною причиною обвалення даху однієї з будівель кадетського училища у Севастополі назвали дощі. Про це ще у серпні заявив представник ВАТ «Оборонстрой», що підпорядковується «Оборонсервісу» Міноборони РФ.

«У Севастополі в результаті зливових дощів і порушення правил складування гігроскопічних будматеріалів сталося руйнування несучої балки перекриття одного зі споруджуваних корпусів кадетського училища», – заявив представник «Оборонстроя». У результаті двоє будівельників загинули, ще шестеро отримали поранення. Та, незважаючи на аварію, 1 вересня в училищі почалося навчання для 360 кадетів.

За даними Центру журналістських розслідувань, будівництво цього училища є найдорожчим будівництвом за останні п’ять років у Криму. Вартість лише першої черги будівництва кадетського корпусу перевищила 3 млрд російських рублів. Це співмірно із субвенцією із держбюджету України у 2011 році на розвиток Криму – майже мільярд гривень.

Замовником будівництва кадетського училища в Севастополі є «дочка» «Оборонстроя» ВАТ «Головне управління облаштування військ» (ГУОВ). Генпідрядником будівництва стало ТОВ «Аскон Строй».

Засновниками «Аскон Строй» є ГУОВ (67%), Антон Цапа, Антон Топоров і Андрій Брагін (усі по 11%). Імена цих людей зустрічаються в основному в бізнес-довідниках як керівники і засновники інших петербурзьких будівельних компаній. Одна з таких фірм – «Інвест Гарант», де часткою в статутному капіталі володіє також Іван Алфьоров – син відомого депутата Держдуми, академіка, віце-президента Російської академії наук (РАН), лаурета Нобелівської премії Жореса Алфьорова.

Севастопольські екологи наголошують на порушеннях при будівництві. Зокрема, знищується родючий шар ґрунту, розлито нафтопродукти. І взагалі, будівництво не погоджене з громадськістю.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли про те, що роботодавці не виплачують працівникам зароблені гроші, робітники не забезпечені спецодягом і обідами.