«Енергоатом» купив у росіянина обладнання для Запорізької АЕС ще на мільйон євро
25.09.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 11 вересня за результатами тендеру уклало угоду з італійською фірмою «Diakont s.r.l.» на постачання системи контролю вартістю 810 тис євро, або 12,93 млн грн. по курсу НБУ. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Для Запорізької АЕС придбано систему контролю герметичності оболонок тепловиділяючих елементів ТВЗ у робочій штанзі перевантажувальної машини.

На тендер подавали заявки фірми «Inkla Trading & Engineering Gmbh» (Австрія) та ТОВ «Ареко» (Київ), які пропонували обладнання дешевше від переможця – по 580 тис євро та 11,89 млн грн. відповідно. Однак ці заявки було відхилено через невідповідність технічним вимогам «Енергоатому» запропонованого обладнання від німецької компанії «Höfer & Bechtel».

Відтак єдиним конкурентом переможця було ТОВ «Тас-м» Ірини Дудки та Геннадія Рагозіна.

Нагадаємо, «Diakont s.r.l.» вперше виграло підряд «Енергоатому» вартістю $5,48 млн у липні цього року. Згідно італійського реєстру, фірма зареєстрована у невеликому італійському містечку Сан-Квіріко-ін-Колліна на Михайла Федосовського. Він же є генеральним директором російського ЗАТ «Діаконт».