Прикордонники взимку боронитимуть Україну в кожухах та валянках за 13 мільйонів
24.09.2014   //  

Військова частина 1471 Державної прикордонної служби України у вересні розпочала низку закупівель зимового вбрання на суму близько 42 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З цієї суми 13,2 млн грн. виділено на придбання валянок та хутряних кожухів.

У тому числі збираються придбати 4 тисячі пар валянок по 385 грн. Технічних вимог до взуття не оприлюднено, відтак невідомо чи вони повинні мати резинову підошву. Це не дозволяє порівняти валянки для прикордонників з ринковими цінами. Постачальником буде харківський ФОП Олександр Шовковий.

Також прикордонникам замовляють 3 тисячі хутряних кожухів по 3 850 грн. Постачальником обрано харківське ТОВ «Монітор» Михайла Немировського та Ірини Юрченко.

Окрім цього прикордонники збираються придбати рукавички по 49,2 грн., дощові костюми по 300 грн., утеплені куртки по 850-880 грн., теплу білизну по 128 грн.

Тендери проводять по переговорній процедурі через «загострення соціально-політичної обстановки у Луганській та Донецькій областях» та у зв’язку з нагальною потребою в забезпеченні особового складу органів відомства. Остаточне укладення угод очікується ближчими днями.