Дорогу в Сков’ятині ремонтуватиме рідня депутата Яценюка, колишній підрядник потрапив під суд
23.09.2014   //  

КП «Сков’ятин» Сков’ятинської сільради Тернопільської області 12 вересня уклало угоду на ТОВ «Скала-Подільський спеціалізований кар’єр» на капітальний ремонт вулиці Хатки вартістю 4,48 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено корчування пнів, засипання підкорінних ям, розбирання труб, перенос кабелю зв’язку, ремонт земляного полотна, укріплення канав і кюветів, влаштування підпірної стіни, ремонт мосту, дорожнього одягу, влаштування з’їздів, в’їздів, тротуарів, облаштування автозупинки, дорожніх знаків, огородження, нанесення розмітки.

«Скала-Подільський спеціалізований кар’єр» належить Василю Гнідому та його доньці Наталії Шашкіній.

Раніше виконавчим директором «Скала-Подільського спеціалізованого кар’єру» був Володимир Шашкін, депутат Борщівської райради від Фронту Змін.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Поділлясервісбуд» Василя і Орести Бойків.

За даними ВДЗ, вулицю Хатки намагаються відремонтувати ще з 2012 року. Зокрема без відкритих торгів за закупівлею в одного учасника проведено два тендери: у 2012 році ремонт оцінили у 6,48 млн грн., у 2013 – у 4,81 млн грн. Обидва підряди отримувало ПМП «Венера», зареєстроване на жителя Івано-Франківщини, уродженця Вірменії Рубика Григоряна.

Щороку замовник посилався на терміновість виконання робіт, зокрема на погодні умови восени, які можуть завадити дотриманню технологічних норм при будівництві. Повторний тендер у 2013 році комунальники пояснили тим, що в попередньому році не отримали фінансування у повному обсязі.

За даними ВДЗ, у березні цього року КП «Сков’ятин» вже оголошувало тендер на ремонт цієї ж вулиці, але через місяць скасувало закупівлю. Офіційна причина – відсутність подальшої потреби в роботах.

3 вересня 2014 року Тернопільський міськрайонний суд виніс вирок власнику ПМП «Венера» за незаконне заволодіння коштами КП «Сков’ятин».

Протягом листопада-грудня 2012 року власник ПМП «Венера» вніс до документів про виконання робіт на 2,42 млн грн. недостовірну інформацію, чим завищив розмір витрат майже на 104 тис грн.

Його засудили до трьох років позбавлення волі. Однак за ЗУ «Про амністію у 2014 році» повністю звільнили від відбування покарання.