Атомники віддадуть 5 мільйонів хмельницькому «бютівцю»
22.09.2014   //  

ВП «Южно-Українська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 11 вересня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Атоммонтажсервіс» на будівельно-монтажні та пуско-налагоджувальні роботи на енергоблоці №2 вартістю 5,38 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про комплекс робіт з визначення аварійного ПГ (GIM 204), окрім власне робіт у вартість входить поставка відповідного обладнання.

Власниками ТОВ «Атоммонтажсервіс» (Хмельницька обл.) є Володимир і Сергій Вознюки. Сергій Вознюк є депутатом Хмельницької облради, обраний від «Батьківщини».

За останні 5 років фірма отримала державні підряди, в основному на роботи по ХАЕС, на 64,47 млн грн. Одне з цих замовлень – на будівельні роботи для Хмельницької АЕС за 20 млн грн (2012 р.) У квітні цього року суд визнав недійсним договір, укладений з фірмою за цим тендером, оскільки її удвічі дешевшого конкурента тоді несправедливо не допустили до участі, а самого переможця мали б відхилити.

Цього разу конкурентами «Атоммонтажсервіс» були ТОВ «Тунельспецбуд» і Підприємство всеукраїнської громадської організації онкоінвалідів «Спілка онко-інвалідів «Інлюкс». Остання пропонувала виконати роботи на півмільйона дешевше, однак пропозицію відхилили за відсутність дозволу на проведення робіт підвищеної небезпеки.

Миколаївське «Тунельспецбуд» належить Артуру Ваніну та Олегу Сорокіну. Фірма вигравала тендери до середини 2012 р., зібравши за чотири роки підрядів на 59,32 млн грн.