Прикордонники відписали 48 мільйонів на обладнання для перевірки біометричних паспортів та іншу техніку
21.09.2014   //  

Військова частина 2428 (Київ) 15 вересня уклала угоду з АТ «Банкомзв’язок» на модернізацію обладнання прикордонного контролю за 48,14 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про закупівлю обладнання для модернізації програмно-технічних комплексів ІТС ПК «Гарт-1» засобами для перевірки біометричних даних осіб та об’єктивного контролю дій персоналу ДПСУ, а також спеціалізованих комплексів та АРМів для підрозділів аналізу оцінки ризиків, засобів захисту, серверного та мережевого обладнання ІТС ПК «Гарт-1» й міжвідомчих ІТС.

Замовлена одна центральна підсистема, 5 для регіональних управлінь (західне, східне, північне, південне й Азово-Чорноморське), 19 комплексів для органів охорони державного кордону і ще 126 комплексів для пунктів пропуску через державних кордон України

У списку прикордонних загонів, для яких закуповують обладнання, є Сімферопольський, Донецький та Луганський. Ці території захоплені військами Росії.

Заданими SMIDA, власником компанії «Банкомзв’язок» є багамський оффшор «ДІТЕЛ, ІНК» («DITEL, INC»), очолює компанію Едуард Щучик.

Нагадаємо, у травні ця компанія розіграла із рідною фірмою члена своєї наглядової ради тендер на проект захисту від паводків на Західній Україні за 10 мільйонів, який фінансує ЄС.