Садовий за 400 тисяч дізнається, як безпечно переробляти ртутні лампочки
19.09.2014   //  

Департамент містобудування Львівської міськради 12 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Євроекоскоп» на послуги оцінки впливу на навколишнє середовище лінії з переробки трубчастих та компактних енергоощадних ламп. Вартість угоди складає 398 тис грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Власниками «Євроекоскоп» є львів’яни Віктор Сухой і Петро Буджак.

Дослідження проводиться в рамках проекту «Створення муніципальної системи поводження з відходами побутового електричного та електронного устаткування у місті Львові з урахуванням досвіду міста Любліна», що триватиме до початку 2015 року.

Енергоощадні лампи небезпечні тим, що містять незначну кількість ртуті. При викиданні у сміттєвий бак лампа розбивається і ртуть потрапляє у навколишнє середовище.

7 серпня цього року Департамент містобудування ЛОДА за результатами тендеру уклав угоду про придбання двох комплектів устаткування для знешкодження ртутних ламп на €723 тис. Постачальником стала шведська компанія «MRTSystemInternationalAB».

Як повідомляє прес-служба Львівської ОДА, обладнання з переробки трубчастих та компактних енергоощадних лапм мають облаштувати у складських приміщеннях за межами населених пунктів, зокрема у Пустомитівському районі.

За даними ЗМІ, потужність обладнання дасть змогу збирати та утилізувати лампи з усього західного регіону України.