«Київенерго» оштрафували за завищення плати за приєднання до електромережі
19.09.2014   //  

Київське міське територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало ПАТ «Київенерго» на 50 тис грн. за завищення вартості з видачі технічних рішень на приєднання об’єктів споживачів до електричних мереж. Про це свідчить рішення Господарського суду міста Києва від 4 вересня.

У квітні цього року АМКУ встановив, що «Київенерго» необґрунтовано включає у прямі витрати витрат по оплаті праці заступника начальника Управління перспективного розвитку, керівника групи та економіста І категорії, витрати по заробітній платі, які відносяться до загальновиробничих витрат.

Це є порушенням закону «Про захист економічної конкуренції» у вигляді зловживання монопольним становищем на ринку послуг з видачі технічних рішень на приєднання об’єктів споживачів до електричних мереж у Києві, оскільки встановлюються такі ціни, які неможливо було б встановити за умов існування значної конкуренції на ринку.

У серпні цього року «Київенерго» оскаржило це рішення АМКУ в суді, однак, зважаючи на пропуск строку для оскарження (два місяці), суд відмовився задовольняти цей позов.

ПАТ «Київенерго» входить до складу ДТЕК Ріната Ахметова. Частка ДТЕК у статутному капіталі «Київенерго» складає 72,39%.