За розпил майже 15 мільйонів АМКУ оштрафував фірми на 78 тисяч
16.09.2014   //  

Антимонопольний комітет оштрафував ТОВ «Бюро Ейнштейн» та ТОВ «Енергетична група» в сумі на 78 тис грн. за антиконкурентні узгоджені дії, що спотворили результати тендеру. Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного територіального відділення АМКУ.

Йдеться про торги по закупівлі бітуму нафтового дорожнього, які проводило ДП «Житомирський облавтодор» у 2011 році.

Переможцем тендеру стала фірма «Бюро Ейнштейн». Вартість договору склала 14,60 млн грн. Протокол розкриття пропозицій конкурсних торгів у «ВДЗ» не оприлюднений.

Власниками «Бюро Ейнштейн» записані кияни Сергій Гущин та Світлана Діденко, директором є Михайло Безкоровайний, який займає аналогічну посаду в ТОВ «Група Сігур», що належить ТОВ «КУА «ІС-Холдинг» і Анні Пилипчук, доньці Юрія Кулачека, співвласника і директора ТОВ «Енергетична група».

ТОВ «Енергетична група» пов’язують зі сферою впливу Олександра Буряка, брата народного депутата Сергія Буряка. Серед першозасновників «Енергетичної групи» разом з Кулачеком був Володимир Клименко, який працював першим заступником голови правління «Брокбізнесбанку», що контролювався Буряками.

«Бюро Ейнштейн» виграла тендерів на 277,25 млн грн., останні підряди отримані 26 червня 2012 року, «Енергетична група» – на 18,22 млн грн., останній у вересні 2011 року.

У квітні цього року АМКУ вже штрафував ці компанії на 340 тис грн. за розіграний тендер 2011 року від ДП «Київське обласне дорожнє управління» також на постачання бітуму.