Учасникам АТО у Києві знайшли 156 лісових та затоплюваних гектарів під будівництво житла
15.09.2014   //  

Військовослужбовцям, які беруть участь у Антитерористичній операції на Донбасі, можуть виділити 156 гектарів землі для будівництва житлових будинків на Лівобережжі Києва. Про це Департамент земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації повідомив міського голову Віталія Кличка.

Департамент завважив, що Генпланом Києва не передбачено нових місць для малоповерхової садибної забудови. Тому «вирішити питання забезпечення військовослужбовців земельними ділянками в місті Києві вбачається лише за рахунок лісових земельних ділянок».

З цією метою пропонується змінити цільове призначення двох ділянок по 50 гектарів кожна на Броварському проспекті біля селища Биківня та селища ДВРЗ з земель лісогосподарського призначення на категорію житлової та громадської забудови.

Як додатковий варіант можливо відведення чотирьох ділянок на вул. Пухівській на Троєщині загальною площею 56 га, які зараз відносяться до земель комунально-складської зони. Однак ці ділянки потребують гідронамиву, оскільки знаходяться нижче відмітки підтоплення річки Десенка.

«Для уникнення різних непорозумінь та спекуляцій навколо цього питання», Департамент земресурсів пропонує передати функції по відведенню землі для військовослужбовців комунальному підприємству КМДА.

Також Департамент запропонував процедуру відведення земельних ділянок учасникам АТО (скачати файл ДОКУМЕНТ_23773 земля АТО1).

земля на лб земля на Троєщині