Порошенко. Друг терористів
15.09.2014   //  

днрПоки-ще-президент-України офіційно запропонував українцям три роки утримувати окуповані росіянами та терористами території Донбасу.

Чого боялись, те і трапилось. Поки-ще-президент-України Петро Порошенко вніс до парламенту законопроект «Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської областей» (скачати файл 932e5f7-project-2).

Якщо коротко, то українцям запропонували три роки платити за бенкет донбаських терористів. Мова йде про легалізацію озброєних терористичних угрупувань, здачу окупованих територій під їх повний контроль, знищення кордону між Резервацією терористів і Росією, та оплату з держбюджету України всього цього «свята».

Ось як звучать ці тези офіційною мовою (у колонці справа):

Утримання терористів за рахунок нормальних українців, навіть якщо їм самим нічого буде їсти У законі про Держбюджет України щороку передбачаються видатки, що спрямовуються на державну підтримку соціально-економічного розвитку окремих районів. Україна гарантує визначення таких видатків загального фонду Держбюджету захищеними видатками, обсяг яких не може змінюватися при здійсненні скорочення затверджених бюджетних призначень.
Визнання відсутності будь-якого кордону між Резервацією і Росією. Посилення та поглиблення добросусідських відносин між територіальними громадами, органами місцевого самоврядування окремих районів з адміністративно-територіальними одиницями Російської Федерації на основі угод про прикордонне співробітництво, що укладаються територіальними громадами, органами місцевого самоврядування, місцевими органами виконавчої влади України та територіальними громадами у межах компетенції, встановленої законом
Відпускаємо всіх терористів на волю і обіцяємо взагалі їх не чіпати, якщо на їх руках немає великої крові. Держава гарантує відповідно до закону недопущення кримінального переслідування, притягнення до кримінальної, адміністративної відповідальності та покарання осіб – учасників подій на території Донецької, Луганської областей… Забороняється дискримінація, переслідування та притягнення до відповідальності осіб з приводу подій, що мали місце у Донецькій, Луганській областях.
Терористи виберуть собі народних мерів, які будуть офіційно керувати особистими загонами бойовиків. В окремих районах рішенням міських, селищних, сільських рад створюються загони народної міліції, координація їхньої діяльності здійснюється відповідним сільським, селищним, міським головою. Загони народної міліції утворюються на добровільних засадах із числа громадян України, які постійно проживають у відповідних населених пунктах
Прокурори і судді будуть обрані з місцевих поплічників терористів, судити і карати вони зможуть без жодної оглядки на Україну. В окремих районах… запроваджується особливий порядок призначення керівників органів прокуратури і судів, який передбачає участь органів місцевого самоврядування у вирішенні цих питань.

Поки-ще-президент-України Порошенко пропонує 9 листопада влаштувати на заражених територіях вибори місцевих депутатів та мерів, Кабінет міністрів України має забезпечити фінансування цього акту волевиявлення терористів.

Прочитавши все це, у нас виникло кілька порад Петру Олексійовичу.

Перше. Якщо вже так кортить направити купу грошей у якусь розпиловочну, то замість фінансування тероризму краще скерувати їх на будівництво мегастіни між Україною і терористами. Ми обіцяємо навіть кошторис не читати.

Стіну з Росією будувати не треба, вона їхнім танкам як мертвому припарка. А з Резервацією – в сам раз, без контрабасу вона і місяця не протримається.

Друге, якщо так вже хочеться засипати Резервацію грішми, то тільки приватними, будь ласка. Якщо вдасться продати всі президентські бізнеси, то може вистачити на кілька місяців і на пенсії, зарплати і дотації вуглепрому.

Останнє. Якщо своїх грошей шкода, а допомогти терористам хочеться, то є ще один варіант. Можна відправити в Резервацію самого президента. Планів у нього розумних багато, команда управлінців – слухняна, хай всі їдуть. Дешево і сердито. А ми за той час силами волонтерів викопаємо рів. У правильному місці.

 

Юрій Ніколов, Олексій Шалайський, «Наші Гроші»