Єрємєєв заправить «Енергоатом» на 15 мільйонів
15.09.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 5 вересня за результатами тендеру угоду з ТОВ «Вог Аеро Джет» на постачання палива на загальну суму 15,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 887,429 т палива для Запорізької та Рівненської АЕС – 56,5 тонн бензину А-92 і ще 830,929 тонн дизелю. Доставити їх мають або залізницею або автотранспортом упродовж двох місяців.

Договірна ціна на бензин склала 19 500,00 грн./т, а на дизель – 17 202,00 грн./т

За даними OilNews, гуртові ціни на паливо останні кілька тижнів знижуються – за рахунок європейського імпорту. Так, станом на 1-8 вересня гуртова ціна на дизпаливо складала 17 820 грн/т., а на 92-й бензин – 20 280 грн/т.

Фірма «ВОГ Аеро Джет» входить у паливну групу «Континіум» народного депутата Ігоря Єрємєєва. За даними «ВДЗ», компанія почала вигравати тендери у грудні минулого року. За цей час вона отримала держзамовлень на 2,71 млрд грн., більша частина суми припала на тендер «Укрзалізничпостачу», розіграний з «рідною» компанією.

Цього розу єдиним конкурентом «ВОГу» було ТОВ «ВК Імпекс». Власником фірми є Микола Голанов, також відомий як начальник відділу технічної експлуатації АЗС тієї ж групи «Континіум». Зареєстрований «Імпекс» у Луцьку на одній адресі ще з низкою компаній, пов’язаних з народним депутатом – з місцевою філією «Золотого Екватора» Єрємєєва, ТОВ «Дельта Вест Оіл Груп», засноване партнерами Єрємєєва по «ВОГу» Стапаном Іваховим та Сергієм Корецьким, наразі переведене на голландську «Вест Оіл Груп Холдінг Б. В.». Конкуренцію «ВОГу» компанія «Імпекс» складає регулярно.