Українські правоохоронці змогли повернути державі лише 0,0003% з «підозрілих» 133 мільярдів
14.09.2014   //  

Велика політична корупція була і залишається в Україні найбільш швидким і прибутковим бізнесом. Про це заявив голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін під час виступу у суботу на 11-й Щорічній Ялтинській зустрічі, яка проходить у Києві, повідомляє «Укрінформ».

«За останні півроку Держфінмоніторинг передав у правоохоронні органи інформацію про підозрілі транзакції на загальну суму в 133 мільярдів гривень. У ході досудового розслідування цих справ було арештовано 870 мільйонів, після судового розгляду залишилося 26 млн до повернення державі, а повернули 380 тис. грн. Ці цифри говорять краще, ніж будь-які політичні заяви», – підсумував Шабунін конкретні цифри, що свідчать про протидію боротьбі з корупцією на різних щаблях влади в Україні.

Нагадаємо, після втечі Віктора Пшонки Генпрокуратуру очолював Олег Махницький. При ньому ГПУ намагалась зняти з розшуку Андрія Клюєва. У червні цю посаду зайняв Віталій Ярема, при якому виникла загроза повного розмороження активів угрупування Януковича.

«Усі наразі «заморожені» за кордоном активи минулої влади найближчим часом будуть «розморожені», якщо Генеральна прокуратура не візьметься за голову і не почне робити елементарні процесуальні дії. Я наголошую, якщо рахунки за кордоном Клюєва, Захарченка та інших будуть «розморожені», то це «розмороження» має конкретне прізвище посадовця, який не виконав свою роль», – сказав Шабунін.