Рідні фірми розіграли 12 мільйонів на будівництво бібліотеки для юридичного університету
13.09.2014   //  

Харківський Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого 8 вересня уклав угоду з ТОВ «Будівельник» на будівництво бібліотечного корпусу з блоком навчальних аудиторій та трансформаторною підстанцією по вул. Пушкінській, 84, 84-а. Вартість угоди складає 11,67 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Роботи фінансуватимуться з державного бюджету і мають бути виконані до кінця 2915 року.

Йдеться про другу чергу робіт, що включає загальнобудівльні і здоблювальні роботи. Передбачено знесення трансфарматорної підстанції, укладання і монтаж перемичок стін, огородження балконів, скління вітрин, встановлення вікон і дверей, монтаж пожежних сходів із огорожею, влаштування покрівлі і купола, мурування перегородок, влаштування підлоги, внутрішнє опорядження, зовнішнє оздоблення стін гранітними плитами, облаштування входів у підвал, покриттів доріг і майданчиків, мощення тротуарів та ін.

Власниками фірми «Будівельник» є Леонід Надточий і Михайло Харнам. Останній також у 2003 р. заснував компанію ПП «Національна будівельна компанія» («НБК»), яка була єдиним конкурентом «Будівельника» на цьому тендері. Наразі «НБК» переоформлена на Марину Малєєву. Незмінним директором від часу заснування фірми значиться Катерина Титаренко.

Крім того, 2 вересня ТОВ «Спецтехклімат» отримало замовлення по другій черзі робіт на 1,46 млн грн. на влаштування вентиляції та кондиціювання, димовидалення та підпір повітря, зволожування повітря, автоматизації та електричних мереж управління припливними установками.

«Спецтехклімат» зареєстроване у лютому 2013 року на Романа Лук’янова і Олександра Ліпатнікова, котрі також володіли ТОВ «Сучасні технології клімату», що було переоформлене на Валерія Земляного.

Єдиним конкурентом стало ТОВ «Будтрейд-7» Федора Воронова, зареєстроване у квітні цього року.

У ВДЗ відсутня інформація про те, хто і за скільки виконував роботи по першій черзі робіт. Відповідний тендер проводився у 2012 році і включав загальнобудівельні роботи, а також прокладання інженерних мереж (водпроводу, каналізації, тепло- і газопостачання та ін). Однак на участь було подано менше двох конкурсних пропозицій і відтак торги були відмінені.