Нардеп Кличка закопає 16 мільйонів у каналізацію села з власного округу
09.09.2014   //  

Дублянська селищна рада Самбірського району Львівської області 3 вересня уклала угоду з ТОВ «Енергія-Монтажсервіс» на будівництво каналізаційних мереж, каналізаційно-насосних станцій і очисних споруд в смт. Дубляни. Вартість угоди складає 16,45 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Закупівля фінансується частково з місцевого бюджету, решта – кошти державного та обласного фонду охорони навколишнього природного середовища.

ТОВ «Енергія-Монтажсервіс» заснували дві компанії: ПП «Аркада – Сервіс» (76%) Назарія Лемика та ТОВ НВП «Енергія — Новояворівськ» (24%). Останню в свою чергу заснували ще три юридичні особи. Найбільшу частку 92,4% має ТОВ «АПП «Львівське», яким володіють нардеп від партії «УДАР» Ярослав Дубневич та його брат Богдан Дубневич. Решта розділена між двома місцевимми комунальними підприємствами: «Новояворівськтеплокомуненерго» та «Міські електричні мережі».

Єдиним конкурентом було ТОВ «Стрім-Львів», яке не вперше бере участь у тендерах разом з фірмами, близькими до Дубневичів. Власниками «Стрім-Львів» є Юрій Савицький та Володимир Федина.

Нагадаємо, село Дубляни входило до мажоритарного округу, де перемогу отримав Ярослав Дубневич. Його конкурентка по виборам Тетяна Чорновіл відмічала, що у цьому селі Дубневич отримав аномальну перевагу над нею у порівнянні з іншими населеними пунктами.