Менеджер доньки януковичевського міністра оборони отримає мільйон від залізничників
09.09.2014   //  

ДП «Український державний центр по експлуатації спеціалізованих вагонів» 1 вересня уклало угоди з ТОВ «Українська великовантажна техніка» на постачання запчастин» на 1,13 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено пружини, клапани та ін. (повні переліки товару і цін – список список-2-1).

Компанія «Українська великовантажна техніка» до жовтня 2012 року називалась «Центр «Правовий захист» і надавала нотаріальні послуги. Це перший тендер, виграний цією фірмою.

За даними держреєстру, засновники не помінялися і ними значаться Олена Ковальова, відома як місцевий адвокат, Вадим Литвин і Сергій Суров. Раніше до складу засновників входив Сергій Ракітін, котрий є директором і співзасновником ТОВ «Інтеркартранс», де має також частку ТОВ «КУА «Парангон», що контролюється екс-міністром оборони Павлом Лєбєдєвим.

Керівником фірми є Сергій Черніго, який до квітня цього року був членом виконавчої дирекції ПАТ «Верхньодніпровський машинобудівний завод», пропрацювавши на посаді 7 років. Членом наглядової ради підприємства і власником 10% акцій є Альона Шутова, донька екс-міністра оборони Павла Лєбєдєва. Також по 31% акцій володіють голова наглядової ради Сергій Лазарев і секретар голови наглядової ради Віктор Распорський. Ще 20% записано на ПАТ «ЗНВКІФ  «Стартап».