Кременчуцькі підприємці залишили без сміттєвоза ще одне місто, хоча отримали за нього майже 400 тисяч
06.09.2014   //  

Селищний голова мт Ружин Житомирської області торік перерахував ПП «Валява» майже 400 тис грн. за сміттєвоз, який досі не поставлений. Про це пише Дмитро Ткачук на сайті «Ні корупції!».

Машину закупили у серпні 2013 року у ПП «Валява». Договір із фірмою підписав селищний голова.

Відповідно до договору, попередня оплата за автомобіль здійснюється у розмірі 30% від його вартості, а остаточна – протягом 10 робочих днів з моменту приймання-передачі товару.

Однак селищний голова порушив умови договору і у вересні 2013 року розпорядився перерахувати на банківський рахунок ПП «Валява» повну вартість автомобіля.

У подальшому селищний голова організував виготовлення фіктивних документів про передачу селищній раді сміттєвоза, хоча фактично його не поставлено й дотепер.

Селищним головою смт Ружин з 2006 року є Віталій Жарський, який двічі обирався на цю посаду.

Ухвалами слідчого судді державного посадовця (4 категорія) його наразі відсторонено від посади, накладено арешт на приватний будинок та обрано запобіжний захід у вигляді особистого зобов’язання. У даному кримінальному провадженні триває досудове розслідування.

Від «Наших грошей»:

Засновником ПП «Валява» (Кременчук, Полтавська обл.) є Віктор Чхало. Директор – Юлія Савєльєва.

Чхало також є співзасновником ТОВ «Торгова компанія «ВЛІВ», яке протягом 2008-2013 років отримало державні підряди на поставку сміттєвозів і контейнерів для сміття на суму 65,71 млн грн.

У 2013 році підприємства Віктора Чхала (ТК «Влів» і ПП «Валява») не поставили сміттєвози комунальникам Великої Олександрівки (Київська обл.), Шишаків і Глухова (Полтавська обл.), Кілії (Одеська обл.), Ковеля (Волинська обл.).