Шляховики отримали сіль, чомусь дешевшу від тендерних цін
05.09.2014   //  

Станом на 1 вересня цього року комунальні шляхово-експлуатаційні управління м.Києва отримали 2602,9 тонн технічної солі по ціні 470 грн/т. Про це йдеться у листі гендиректора КК «Київавтодор» Володимира Жукова, оприлюдненому на сайті КМДА.

Для підготовки підприємств корпорації «Київавтодор» до роботи в осінньо-зимовий період потребує вирішення питання виділення коштів на придбання посипальних матеріалів в межах бюджетних призначень на суму 1,22 млн грн.

Відтак гендиректор «Київавтодору» звертається з проханням до заступника голови КМДА Ігоря Ніконова дати доручення Департаменту фінансів КМДА щодо виділення зазначених коштів.

За даними Віснику держзакупівель, закупівельні ціни на сіль за договорами КШЕУ були вищими.

Зокрема за рамковою угодою від жовтня 2013 року, середня закупівельна ціна складала 512 грн/т. Ця угода діяла до березня 2014 року.

Чергові договори на поставку солі були підписані у липні-серпні цього року. Більшість замовлень отримало ТОВ «Артемсіль Регіони-СК». Ціни складали 522-525 грн/т.

Тільки одне КШЕУ Дніпровського району придбало сіль по 470 грн/т. в «Артемсіль Регіони-СК». Також КШЕУ Подільського району замовило солі по 500 грн/т. в «ТД Укрснабресурс».

Причому всі КШЕУ закуповували однакову продукцію – сіль для промислового переробляння ДСТУ 4246:2003 кам’яна, з протизлежувальною добавкою до 150 г/т, сорт вищий, крупність 3, без пакування. Чим зумовлена різниця в ціні невідомо.