- НАШІ ГРОШІ - https://nashigroshi.org -

«Приватівці» втрачають куплену в держави спортивну базу, оскільки за 13 років її не добудували

Суд відмовив СП ТОВ «Океанмаш-Будматеріали» у продовженні терміну завершення будівництва «Водно-спортивної бази «Локомотив», що розташована у Дніпропетровську на вул. Набережна Перемоги, 1-К. Про це свідчить рішення [1] Господарського суду Дніпропетровської області від 21 серпня.

У березні 2001 року фірма «Океанмаш-Будматеріали» за 659 тис грн. купила на аукціоні у Фонду держмайна недобудовану «Водно-спортивну базу «Локомотив». Фірма мала завершити будівництво бази до 31 січня 2013 року. Проте роботи досі не розпочато, «Океанмаш-Будматеріали» звернувся до суду з проханням продовжити термін завершення будівництва до 31 січня 2020 року.

Суд цей позов не задовольнив. Суд вважає, що «Океанмаш-Будматеріали» з власної вини не приступив до виконання умов договору щодо закінчення будівництва. Будівельна готовність об’єкта як була, так і залишається 10,2%.

Суд не взяв до уваги посилання фірми на фінансову кризу 2008 року, оскільки до цієї кризи «на території України здійснювалась стабільна економічна політика», і «Океанмаш-Будматеріали» мав сім років, щоб завершити будівництво.

Також фірма посилалася на те, що Дніпропетровськ не увійшов до об’єктів Євро-2012 і йому не перепало грошей від інвесторів. Щодо цього суд зазначив, що добудова «Водно-спортивної бази «Локомотив» ніяким чином не відноситься до змагань з футболу Євро-2012 і перерозподіл коштів не пов’язаний з її будівництвом.

Станом на 2001 рік засновниками ТОВ «Океанмаш-Будматеріали» були Євгенія Обухова, Тамара Бордій, Олена Шуховцева, Дмитро Абрамов і Микола Манько.

Протягом 2003-2010 років у складі засновників їх замінили компанії «Ravenscroft Holdings Limited» [2], «Transeurope Trade & Inv. Corp. Ltd», «Leonora Enterprises Ltd» (Тортола), а також «Мортондейл Ессетс Лімітед» і «Kreontas Commercial Ltd» [3] (Багамські острови). Ці компанії пов’язують з групою «Приват».

З 2010 року засновникми фірми є компанії «Едгар Олсторм Холдінгз С.А.» і «Фенвік Коммершіал Лтд» (Вірґінські острови), які теж пов’язують з «Приватом».