У Кауфмана і Грановського нарешті почали забирати Одеський аеропорт
03.09.2014   //  

Одеська міськрада готує рішення про повернення майнового комплексу Одеського аеропорту міській громаді. Про це пише Денис Зернишкін у «Діловій столиці».

Наприкінці серпня тимчасова контрольна комісія Одеської міськради з перевірки виконання власниками ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» своїх зобов’язань доручила юридичному департаменту мерії підготувати проект рішення про вихід міської ради зі складу цієї фірми і повернення місту цілісний майновий комплекс аеропорту.

Підставою для цього стала відмова ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса» надати міськраді інформацію про фінансово-господарську діяльність нібито тому, що міськрада «не має повноважень контролювати товариства з обмеженою відповідальністю». Хоча мерія володіє блокуючим пакетом фірми – 25%.

ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса», яке стало фактичним правонаступником однойменного комунального підприємства, було створене у середині 2011 року близькою до Кауфмана і Грановського лондонською компанією «Одеса Аеропорт Девелопмент» разом з міськрадою.

Принагідно наближена до Кауфмана і Грановського фірма «Спецрембуд» може залишитися без виграного у січні цього року підряду вартістю 1,63 млрд грн. на реконструкцію аеродромного комплексу аеропорту «Одеса». Скасування цієї закупівлі добивається прокуратура Одеської області, яка представляє інтереси Міністерства інфраструктури.