Залізниця розіграла 140 мільйонів на запчастини між рідними фірмами по секретних цінах
02.09.2014   //  

ДП «Укрзалізничпостач» 22 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інкомм» на постачання запчастин на суму 139,55 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 5 075,40 тонн метизної продукції: болти чотирьох видів і два типи шайб. Ціни за одиницю замовленого товару на «ВДЗ» не опубліковані.

Точна вартість угоди становить 139550 700 грн. Це всього на 18 тис грн., або 0,01% менше від очікуваної вартості закупівлі, запропонованої «Укрзалізничпостачем» – 139 569 131 грн.

На участь у тендері загалом подавалися вісім компаній, з них шість були відхилені – за неповний пакет документів (у деяких ішлося про сертифікати невідповідності), невідповідне оформлення документів, деякі також за технічну невідповідність. Таким чином єдиними конкурентами лишилися «Інкомм» і ТОВ «Алеварус».

Власниками єдиного компанії «Алеварус» є ТОВ «Люксвен» (заведене на кіпрську компанію «А.С. Оіл Трейд Інвестментс Лімітед») та киянин Олександр Тимошенко.

Власницею та директором компанії «Інкомм» є Надія Богдан з села Трушки Білоцерківського району. Статутний фонд фірми складає 16,5 тис грн. Одновним видом діяльності «Інкомм» в держреєстрі зазначені пасажирські перевезення, також у списку КВЕД є гуртова й роздрібна торгівля паливом і неспеціалізована гуртова торгівля. Єдиний тендер, який вона вигравала за останні шість років – це постачання бензину білоцерківському тролейбусному управлінню на суму 193 тис грн. у 2011 р.

Директором фірми «Інкомм» у 2008-2011 р.р. був Павло Хлівний. Одна його компанія досі ділить офіс із «Інкомом» – це модельна агенція «Біла Лінія». Обидві фірми зареєстровані в Білій Церкві на Шолом-Алейхема 9 в офісі №2.

Цей же Хлівний з літа 2012 р. є директором фірми ТОВ «Дженерал Петрол Україна». Її власниками є ті самі «Люксвен» й Олександр Тимошенко.

Окрім того, донедавна Хлівний був директором фірми зі схожою до переможця торгів назвою – ТОВ «Інвестиційно-Консалтингова Компанія «Інком». Щонайменше до кінця 2012 р. «Інком» Хлівного мав спільну адресу (Шовковична 34-В) й спільний телефон (592-82-47) зі ще одною компанією Тимошенка – ТОВ «ТВК ДІО Пласт Україна».