Урановий комбінат розпиляв 2 мільйони на запчастини між оточенням екс-замдиректора
02.09.2014   //  

ДП «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» 18 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «РУТ» на придбання запчастин на 2,05 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено запчастини до машин і устаткування для гірничих робіт та частини до бульдозерів Т-130/170. Усього 77 найменувань товару. Ціни за одиницю товару не оприлюднені.

ПП «РУТ» зареєстроване у Жовтих Водах. Власницею значиться Дар’я Вотченко, донька Євгена Вотченка, який раніше сам був засновником і директором підприємства.

Євген Вотченко до листопада 2011 року очолював ПМТЗ «Буд-Сервіс», яким раніше володів Руслан Журило, екс-заступник директора ДП «СхідГЗК» Олександра Сорокіна. Сьогодні фірма переоформлена на Олену Бойко, котра відома як партнерка по ТОВ «Юридична компанія «Астрєя» Сергія Дробота, екс-заступника директора ДП «СхідГЗК».З 16 квітня цього року Дробот отримав підвищення і очолив ДК «Ядерне паливо», куди входить і «СхідГЗК».

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Енерджі Трейд Груп», що належить кіпрському офшору «Вінгтон трейдінг ЛТД». Директором «Енерджі Трейд Груп» є Іван Комоліков, котрий відомий як директор фірм ТОВ «Джерело комунальних послуг» і ТОВ «Тортус», якими володіє вищезгадана Олена Бойко.

За даними ВДЗ, підприємство «РУТ» отримало замовлень у «СхідГЗК» щонайменше на 7,77 млн грн., «Енерджі Трейд Груп» – на 484,13 млн грн., ПМТЗ «Буд-Сервіс» – 672,16 млн грн.