У КМДА заявили, що брат Віри Ульянченко і екс-міліціонер будують на 4 гектарах, які не входять до парку «Кіото»
02.09.2014   //  

Департамент міського благоустрою та збереження природного середовища повідомив, що ділянка площею 4,01 га біля станції метро «Лісова», виділена в 2004 році під будівництво торгового комплексу, не входить до меж території парку «Кіото». Відповідний лист на імя першого заступника мера Києва Ігоря Ніконова підписав перший заступник директора Департаменту Данило Мавлянов.

За даними Департаменту, вказана ділянка була передана в оренду на 25 років ТОВ «ЖенСан» за рахунок земель запасу житлової та громадської забудови.

Також повідомляється про роботи з реконструкції парку: висаджено дерева сакури, встановлено вхідну групу з вулиці Кіото, відновлено зону відпочинку «Японський сад», встановлено спортивний та дитячий майданчики.

Нагадаємо, це будівництво неодноразово викликало акції протесту з боку місцевих мешканців. В ході будівництва знищувались зелені насадження, а Держекоінспекція виявила отруєння сосон у парку аміачною селітрою. На думку протестувальників, це зробили забудовники для розчистки парку для будівництва.

Засновниками ТОВ «ЖенСан» є Василь Доценко та Олександр Ульянченко, яким належить по половині статутного капіталу фірми.

Олександр Ульянченко є братом Віри Ульянченко, колишньої голови Секретаріату президента Віктора Ющенка. Він отримав частку у «ЖенСані» у 2008 році, коли його сестра очолювала Київську облдержадміністрацію.

За даними «ОРД», Доценко раніше працював у Деснянському райвідділі міліції.