Росія фінансує ДНР гривнями, які залишились в Криму після анексії півострова
01.09.2014   //  

1409575558_0757.120x120Голова Верховного ради ДНР Борис Литвинов в бесіді з кореспондентом РБК зізнався, що непотрібні в Криму гривні були доставлені в ДНР – для потреб невизнаної економіки.

«З боку Росії фінансується значна частина потреб ополчення. Коли Крим перейшов на рублі, то в обороті в Криму залишилося багато гривневої готівки. Крим став російською територією, а ця готівка опинилася в російських банках. Торгівлі в гривнях Росія з Україною практично не веде, гривня не затребувана. У підсумку гривневий запас з Криму опинився тут. […] Поки на перший період нам вистачає», – повідомив Литвинов.

Литвинов також не заперечує, що техніка надходить із Росії, не уточнюючи, щоправда, скільки конкретно: «Щось йде. Але треба, щоб більше».

Командир одного з підрозділів батальйону «Оплот» на західній околиці Донецька з позивним «Султан» додає, що крім трофейного, є зброя, доставлена з Криму. За твердженням одного з командирів бази «стрілківців» в Київському районі, їх командир Ігор Стрєлков насправді нікуди не пішов, а займається зараз «пробивкою коридорів» для поставки техніки через кордон. І додає: техніка справді пішла.

Як розповідає «Спешл», якщо раніше з Криму приходила українська техніка, то зараз в ДНР з’явилася нова – вона приходить через кордон по коридорах. Більшість опитаних РБК ополченців в особистих бесідах визнає, що, хоча більша частина бойової техніки трофейна, з Росії вона теж іде.