«Київдорсервіс» удвічі переплатив за плівку, проігнорувавши аудиторів
01.09.2014   //  

Управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту Департаменту фінансів КМДА виявило завищення цін на закупівлі плівки за договором від 8 липня 2014 року між КП «Київдорсервіс» і ТОВ «Белфорт-Системс». Про це повідомляється на сайті КМДА.

Виявлено завищення закупівельної ціни на світлоперевертаючу та світлонеперевертаючу плівку порівняно із середньоринковими цінами по Києву на суму 171 тис грн. (при вартості самого договору 298 тис грн.).

прайс управлінняКП «Київдорсервіс» повідомлено про порушення закону про держзакупівлі, зокрема про завищення ціни. Однак, як зазначається у листі управління до голови КМДА Віталія Кличка, КП «Київдорсервіс» проігнорувало зауваження щодо закупівлі і не вжило жодних заходів щодо зниження ціни.

Управління пропонує Кличку дати доручення Департаменту транспортної інфраструктури звернути увагу на неефективну роботу тендерного комітету КП «Київдорсервіс», наголосити на необхідності дотримання КП «Київдорсервіс» закону про держзакупівлі і зауважень управління, не допустити закупівлі за завищеними цінами.

У свою чергу КП «Київдорсервіс» повідомив, що тендер був проведений без порушень законодавства. Зокрема замовник застосував процедуру запиту цінових пропозицій. Такі запити надсилалися трьом учасникам. Разом з тим, участь у тендері могли брати також інші зацікавлені особи, а не тільки ті, що отримали запити цінових пропозиції. Однак на тендер було подано тільки дві пропозиції – ТОВ «Белфорт-Системс» і «Геоінформаційні системи України». Далі замовник посилається на закон про держзакупівлі, що передбачає вибір переможця виключно на основі запропонованих учасниками цін і, таким чином, замовник не зміг відмовитися від укладання договору.

З іншого боку, закон про держзакупівлі передбачає, що замовник може визнати торги такими, що не відбулися, коли ціна найвигіднішої пропозиції конкурсних торгів перевищує суму, передбачену на фінансування закупівлі; також через скорочення видатків. Щодо «Київдорсервіс», то він із самого початку встановив очікувану вартість закупівлі на рівні 299 тис грн.

Переможець торгів «Белфорт-Системс» належить Євгену Скобченку.

Єдиним конкурентом на торгах було ТОВ «Геоінформаційні системи України», засноване В’ячеславом Мижарьовим і Андрієм Сарнацьким, колишнім директором «Белфорт-Системс».

Також 20 серпня «Київдорсервіс» акцептував пропозицію вартістю 1,85 млн грн. на придбання лежачих поліцейських від ТОВ «Дорекс-Безпека руху», що раніше також належало Скобченку. Удвічі дешевшу пропозицію замовник відхилив. Як повідомив «Нашим Грошам» постачальник аналогічного товару, вартість такого замовлення за ринковими цінами склала б 1,07 млн грн.