На Буковині у підприємця забрали підряд на третину мільйона через неправдиві дані
31.08.2014   //  

Суд визнав недійсним договір про закупівлю замороженого м’яса свійської птиці відділом освіти, молоді та спорту Герцаївської райдержадміністрації у приватного підприємця. Про це свідчить рішення Господарського суду Чернівецької області від 19 серпня.

Цей договір відділ освіти і Костянтин Іванеску підписали на початку лютого цього року. Та рішення комітету конкурсних торгів про визнання його переможцем було неправомірним, оскільки підприємець надав недостовірну інформацію про себе.

Зокрема, відповідно до вимог документації конкурсних торгів, Іванеску надав довідку про наявність працівників відповідної кваліфікації. Однак податкова, районний центр зайнятості і пенсійний фонд вказали, що протягом січня – березня 2014 року Іванеску працю найманих працівників не використовував.

Крім того, у тендерній документації Іванеску відсутній документ, який підтверджує санітарну обробку автомобіля та його відповідність діючим санітарно-гігієнічним нормам.

Таким чином, хоч пропозиція Іванеску і була найдешевшою з-поміж трьох учасників тендеру, та вона не відповідала кваліфікаційним критеріям.

Відділ освіти закупив в Іванеску 9157 кг курячого м’яса на суму 320 тис грн. для закладів освіти Герцаївського району на 2014 рік.