Ахметов за свої гроші перекриє Андріївській узвіз від автомобілів
31.08.2014   //  

Мер Києва Віталій Кличко доручив розробити схему встановлення на Андріївському узвозі автоматизованих механізмів доступу (болардів) для обмеження автомобільного руху та здійснив низку інших доручень за результатами виїзної наради на вулиці 15 серпня. Відповідний протокол оприлюднено на сайті КМДА.

Боларди має придбати інвестор – ТОВ «Андріївський плаза» з групи СКМ Ріната Ахметова, що будує на узвозі торгово-офісний центр. У яких саме місцях будуть встановлені стовпчики, що виїжджають з під землі, не повідомляється.

Також заплановано встановлення трьох стаціонарних туалетів між будинками №7 та 7а, №13 та 13б та навпроти будинку №34в. Їх мають встановити за рахунок інвестора, однак якого саме не повідомляється.

Департаменту фінансів доручено забезпечити фінансування реставрації Андріївського узвозу як пріоритетного. Раніше замголови КМДА Павло Рябікін заявляв, що для цих робіт потрібно 10 млн грн.

Підрядником цих робіт є ТОВ «У-Б-С»зі статутним капіталом 35 тис грн. Володимира Робака, Олега Гончаренка та Івана Іващенко. Останній підряд на ремонт узвозу вартістю 39,46 млн грн. фірма отримала у 2012 році, коли КМДА очолював Олександр Попов.