Шахтарі купили у партнера підручного Захарченка дорогої рудстійки на 5 мільйонів
26.08.2014   //  

ДП «Шахтоуправління «Південнодонбаське №1» 18 серпня уклало угоду з ПП «Аннтей – В» на постачання рудстійки на 5,47 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено рудстійку довжиною 2-4м (діаметр 0.10-0.18) без ТЗР. Усього мають поставити 9 600 м3 рудстійки по 570 грн./м3, без ПДВ.

Разом з тим, у відкритих джерелах є дані про продаж рудстійки по ще нижчим цінам. Наприклад, у Кривому Розі її можна придбати по 390 грн. без ПДВ (з урахуванням доставки залізницею), у Харкові – по 400 грн.

За даними ВДЗ, ціни на рудничну стійку для вугледобувних підприємств залежать від регіону України. Державним шахтоуправлінням Донбасу вона коштує значно дорожче, ніж західноукраїнським.

Єдиним конкурентом на торгах з різницею пропозицій 5% було ТОВ «Л-Транс» зареєстроване у м.Малин Житомирської області. Власником значиться житель м.Рубіжне Луганської обл. Олександр Лінник.

ПП «Аннтей-В» зареєстроване у Горлівці Донецької області. Від початку заснування і по сьогодні офіційним власником значиться Віктор Цуприк, бізнес-партнер Павла Зінова, який працював директором департаменту матеріального забезпечення МВС за часів Віталія Захарченка. Вищезгадані Цуприк і Зінов були співвласниками ТОВ «Лаокоон» з червня 2010 – до кінця липня 2012 року, потім компанію переоформили на Костянтина Макарова із Запоріжжя.

Павло Зінов був прийнятий на роботу в МВС у грудні 2011 року. До того він очолював Департамент адміністративно-господарського забезпечення Державної податкової служби України, яку очолював Віталій Захарченко до призначення на міністерську посаду. Відомо, що Зінов, як і екс-міністр Захарченко, походить із Костянтинівки Донецької області.

У «Віснику державних закупівель» опубліковано дані про тендери, виграні «Аннтей-В» з травня 2010 до лютого 2013 року. З урахуванням останнього договору, ця фірма отримала замовлень на щонайменше 130,07 млн грн., усі від державних підприємств вугледобувної галузі Донецької області.