АМКУ оштрафував постачальника «Електроважмашу» за розпил з рідною фірмою дружини
22.08.2014   //  

Антимонопольний комітет 22 липня оштрафував фірми «Світенергопром» і «Променергосервіс» за антиконкурентні дії на тендері ДП завод «Електроважмаш». Про це повідомляє прес-служба Харківського відділення АМКУ.

Йдеться про конкурсні торги, що відбулися у липні 2012 року, щодо закупівлі продуктів нафтопереробки (бітуму, парафіну і вазеліну). Переможцем тендеру стало ТОВ «Світенергопром», з яким укладено угоду на 1,96 млн грн.

«Документи, які були подані ТОВ «Світенергопром», ТОВ «Променергосервіс» у складі пропозицій конкурсних торгів, мають нехарактерну схожість, а у деяких випадках ідентичність, у зовнішньому оформленні, структурі, текстовому змісті тощо», – йдеться у повідомленні АМКУ.

Деякі довідки учасників були отримані і завірені в одного нотаріуса і в один день. Також встановлені однакові відмінності від тендерної документації, однакові орфографічні помилки, наявність господарських відносин між учасниками торгів

Ціни, запропоновані переможцем і другим учасником тендеру, коливаються від 9,5 до 13,8%. При цьому, ціни по кожній позиції продукції лоту 2 відрізняються на однакову величину –  11,7%.

«Це вказує на “пропозиції прикриття” – заявки, які не мають на меті виграш у торгах, а присутні для створення ілюзії конкуренції», йдеться у повідомленні.

На вимогу АМКУ щодо розміру доходу (виручки) від реалізації продукції (товарів, робіт, послуг) за 2013 рік ТОВ «Світенергопром» інформацію не надало.

Відтак АМКУ призначило «Світенергопром» штраф у розмірі до двадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.  Тобто максимальний розмір штрафних санкційскладає 340 тис грн.

У 2012 році «Світенергопром» було зареєстроване у Харкові на Андрія Євдокімова. Наразі фірма змінила місце реєстрації на Донецьк і власником значиться Євген Алєксєєв.

«Променергосервіс» раніше належало Оксані Євдокімовій, дружині Андрія Євдокімова. У 2012 році на час проведення тендеру фірма була переоформлена на Ірину Бітієву, котра до того була директором при Євдокімовій. За даними держреєстру, Бітієва досі значиться власницею.