«Банкомзв’язку» з багамським власником віддали 15 мільйонів на захист Буковини від паводків
20.08.2014   //  

Дністровсько-Прутське басейнове управління водних ресурсів 14 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Банкомзв’язок» на за 14,87 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця листопада 2015р. для попередження і захисту від паводків в верхніх басейнах річок Сірет і Прут має бути створена геоінформаційна система та змодельована карта можливих ризиків і небезпек. З цією метою буде впроваджена сучасна система моніторингу з автоматичними станціями.

Закупівля проводитиметься за кошти гранту Європейського Союзу із співфінансуванням за кошти державного бюджету України у рамках спільної операційної програми «Румунія-Україна-Республіка Молдова 2007-2013» по проекту «East Avert MIS ETC 966».

До участі у торгах були допущені дві фірми: польська MGGP S.A., яке пропонувало виконати роботи за 34 мільйони, і «Банкомзв’язок». У тендері також намагалося взяти участь Державне підприємство «Чернівецький науков-дослідний та проектний інститут землеустрою». Воно пропонувало виконати роботи за 15,36 млн грн. Пропозицію було відхилено за невідповідне оформлення та подачу документів, а також відсутність однієї довідки.

Власником фірми «Банкомзв’язок» є багамський оффшор «Дітел, інк. (Ditel, inc.)». За останні шість років фірма виграла тендерів на 180,62 млн грн. – на обладнання, обслуговування й модернізацію програмно-технічних комплексів, супроводження програмного забезпечення.

Разом з тим у рамках програми боротьби з паводками фірма відома розіграшем попереднього тендеру по цьому проекту. Нагадаємо, у травні, в рамках цієї ж програми управління водних ресурсів замовило будівництво автоматичних гідропостів та опадомірів. Підряд вартістю 9,78 млн грн. отримало ТОВ «Київська будівельна компанія «Альянс». Тоді його єдиним конкурентом був цей самий «Банкомзв’язок». Власниками фірми «Альянс» є Олена Хоменко і «БС-Капітал», дочірня компанія фірми «1 ІNC», зареєстрованої на островах Сент-Вінсент і Гренадіни (Карибьке море).

Дочірню фірму карибського офшору в 2007-2013 р.р. очолював Дмитро Сергійович Лошаков. Людина з таким ПІБ у 2001-2003 р.р. також очолювала у якості директора, а також, за останніми даними SMIDA, є членом нагляд ради єдиного допущеного до участі конкурента – ПАТ «Банкомзв’язок». Окрім того, компанії «БС-Капітал» і «Банкомзв’язок» офіційно зареєстровані за однією адресою в селі Безпечна, на хуторі Ордаша (Київська обл.).