Рідна фірма сусіда Януковича спродала Зміївській ТЕС обладнання на 3 мільйони
18.08.2014   //  

Зміївська теплова електрична станція ПАТ «Центренерго» 8 серпня за результатами тендеру уклала угоду з ТОВ «Востокспецремонт» на постачання лопатних живильників пилу на суму 3,01 млн грн. про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено 16 живильників пилу УЛПП-2-64И (Кресл. В-11200А) по 188 100 грн./шт.

Донедавна власником і директором фірми «Востокспецремонт» був Дмитро Кіріченко, який фігурує у переліку громадян, яким Донецька міськрада роздала під індивідуальну забудову ділянки розміром 10 соток по вулиці Горностаївській, що поряд з маєтками Олександра та Людмили Януковичів на вул. Абрикосова та Райніса.

Наразі фірма переоформлена на Ольгу Дзьобу, директором з липня цього року є Сергій Львович Акопян. Його батько Льова Акопян у 2006. був відомий як директор Амвросіївського заводу силікатної цегли Анатолія Газаряна, нині депутата Донецької міськради.

«Востокспецремонт» почав вигравати тендери у січні 2013 р., з того часу отримав замовлень на 95,10 млн грн. З них 87,73 млн грн. – від «Донбасенерго», брат директора котрого– Ігор Бондаренко – згадується в тому ж переліку ділянок на Горностаївській. Обидвоє братів, Ігор та Едуард Бондаренки, пов’язані з оточенням Януковича через компанію «Угольтранс».

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ «Монтажспецтехнология» була заснована у січні 2013 року Вадимом Муріковим, відомим як керівником ДП «ДМСС№ 215» ТОВ «Корпорація Донбасмонтажспецстрой». Останя належить Ігорю та Олегу Сухановим. Це племінники колишнього заступника Міністра будівництва підприємств важкої індустрії УРСР Віктора Бояркіна, який після розпаду СРСР став віце-президентом державної корпорації «Укрбуд».