Фірма сина головлікаря натендерила більше 11 мільйонів у батьківській лікарні в Луцьку
18.08.2014   //  

Фірма, пов’язана із сином головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні Ярославом Сидором, активно виграє на тендерах цього закладу. Деякі з цих конкурсів мають ознаки розіграних. Про це пишуть Валентина Куць і Юрій Горбач на сайті «Четверта влада».

Останній свій тендер ПП «Алтея-фарм» виграло у червні цього року. Це підряд вартістю 1,65 млн грн. на поставку лікарні медичних інструментів і приладів. У фірми був лише один конкурент – луцьке ТОВ «Мега-Спектр», пропозиція якого була на півмільйона дорожчою.

У даному конкурсі 98 найменувань товарів були об’єднані в один лот, що значно обмежило коло потенційних учасників. Варто зазначити, що майже у всіх тендерах, у яких перемогло ПП «Алтея-фарм», було лише два учасники. Ця фірма вигравала підряди лише у Волинської обласної клінічної лікарні.

Засновником ПП «Алтея-фарм» значиться Оксана Гедзь. А от директором фірми є Віктор Козицький, який також керує ТОВ «Інтервойс» і ТОВ «Грендкепітал», засновниками яких є дружина головного лікаря Волинської обласної лікарні Лариса Сидор і син Ярослав Сидор відповідно.

Видання звертає увагу ще на дві закупівлі – медичних інструментів і фармацевтичних препаратів у березні 2013 року на загальну суму понад 2,3 млн грн. Тоді ПП «Алтея-фарм» виграло у ТОВ «Ремедікал», співзасновницею якого зараз є Лариса Сидор. Варто зауважити, що намомент проведення тендеру дружини головлікаря серед засновників ще не було.

«Алтея-фарм» і «Ремедікал» (аптеки «Ківі») мають аптеки у Луцьку та Львові. При цьому «Алтея-фарм» вже кілька років орендує для цього три приміщення на території Волинської обласної клінічної лікарні та її філії.

Донедавна Ярослав Сидор мав також широку мережу аптек «Сальве», однак, за словами батька, він її продав. Нині власником мережі значиться британська компанія «Украптека Лімітед».

Ярослав Сидор офіційно значиться засновником лише у двох компаніях: ТОВ «Гренд Кепітал», яке торгує продуктами харчування, та МПП «Медікс», що ліквідується.

У свою чергу Лариса Сидор є співзасновницею ТОВ «Глобал Тобако Інтернешнл», що займається виробництвом і продажем тютюнових виробів, а також ТОВ «ВІН-ВІН» і ТОВ «Інтервойс», що займаються здачею в оренду нерухомості.

Від «Наших грошей»:

ПП «Алтея-фарм» протягом 2008-2014 років виграла у Волинській обласній клінічній лікарні підряди на суму 11,29 млн грн.