«Енергоатом» віддав 3,6 мільйони за підтримку софту харків’янам з росіянами
18.08.2014   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 7 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Впроваджувальний центр «1С-Рарус Харків» на супровід програмного забезпечення за 3,60 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про супровід програмного забезпечення «1С:Підприємство верс.7.7 для SQL», а також супровід, розробка та впровадження нових підсистем на базі програмного забезпечення «1С:Підприємство верс.8 (Клієнт-серверний варіант)».

Фірма «Впроваджувальний центр «1С-Рарус Харків» була створена у серпні минулого року, власником є створена за місяць до того однойменна компанія – ТОВ «1С-Рарус Харків», яка у свою чергу на 51% належить московському ТОВ «1С-Рарус Керуюча Компанія», а також харків’янам Сергієві Ганзію (19,6%), Сергієві Гудкову (14,7%) та Дмитру Салтовцю (14,7%).

До цього часу жоден з «Рарусів» тендерів не вигравав, натомість за останні шість років держзамовлень на суму 9,15 млн грн. отримало ТОВ «1С-Теллур» цих же харків’ян і московської фірми «1С».

Єдиним допущеним конкурентом було черкаське ТОВ «Ін-Агро» Романа Чемериса.

Окрім цих двох компаній на тендер також подавалося донецьке ПП «Виктория», однак пропозиція була відхилена через брак у пакету документів завірених копій необхідних сертифікатів.