Оточення екс-директора «Енергоатома» програло 32 мільйони ЮУАЕС
14.08.2014   //  

ВП «Южноукраїнська АЕС» ДП «НАЕК «Енергоатом» 5 серпня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Кузнецовське налагоджувально-монтажне підприємство «Електропівденмонтаж» на роботи з заміни обладнання вартістю 32,21 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця поточного року на станції повинні замінити систему контролю і управління системи нормальної експлуатації реакторного відділення(СКУ СНЕ РВ).

Фірма «Електропівденмонтаж» («ЕПМ») заснована у 1994 р. у м.Кузнецовськ Рівненської обл., власником є Олексій Шкабой, статутний капітал складає 4 395 грн. За останні шість років фірма виграла тендерів на 122,79 млн грн.

Єдиним конкурентом фірми на цьому тендері було запорізьке ПАТ «Електропівденмонтаж-10».

Основним власником компанії є латвійське ТОВ «Амто» (88% акцій). Головою наглядової ради підприємства є Сергій Вікторов. За даними SMIDA, раніше Вікторов раніше працював в «Енергоатомі», там він обіймав посаду заступника директора з контрольно-ревізійної роботи.

Окрім того у 2001 р. «ЕПМ-10» разом з «Амто» заснували фірму ТОВ «Електропівденмонтаж-Інвестфінанс», власниками котрої лишаються і понині. Директором цієї фірми від заснування й до серпня 2011 р. був Сергій Череповський, відомий як бізнес-партнер Андрія Юрійовича Коврижкіна, чий батько Юрій Коврижкін очолював «Енергоатом» у 2008 р., а до того багато років був віце-президентом і першим віце-президентом держпідприємства. У 2004-2011 р.р. Коврижкін і Череповський були співвласниками ТОВ «ВТФ-АСС», а в 2005-2008 Череповський також очолював ще одну фірму Коврижкіна – «АСС-Інвест».