По шпалам до грошей
13.08.2014   //  

шпала«Укрзалізниця» додала чергові 165 мільйонів аргументів на користь тези «Майдан стояв дарма».

Саме 165 млн грн. Управління промислових підприємств «Укрзалізниці» у липні провело через тендери на постачання дерев’яних шпал та брусів. За цінами, які у «Наших Грошах» прийнято називати «приємними для продавців».

Два тижні тому ми писали, що «Укрзалізниця», не надто переймаючись майбутнім розголосом, придбала за 4 мільйони гривень деревину за вдвічі завищеними цінами у фірми «Форест» колишньої дружини нинішнього гендиректора «УЗ» Бориса Остапюка Іванни Вислинської.

І ось мати дітей гендиректора «УЗ» отримала черговий підряд ціною майже 5 млн грн.

Тендерна ціна для постачальників виявилась приємною приблизно на 50% від вартості поставки.

"Укрзалізниця" купила такий брус по 2 563-2 599 грн. за кубометр.

“Укрзалізниця” купила такий брус по 2 563-2 599 грн. за кубометр.

Залізниця купила непросочений брус для стрілок і переводів по 2 563-2 599 грн. за кубометр. (минулого року купували на 300 грн. дешевше).

Простий гугль показав, що нині цей брус можна купити за 880-1290 грн. Було б бажання.

Непросочені шпали 1 та 2 типу обійшлись залізничникам по 228-241 грн./шт. та 211-228 грн./шт. відповідно. Хоча у відкритих джерелах є пропозиції таких шпал по 147 грн. для першого типу і 120 грн. – для другого.

Сподіваємось цих наочних даних вистачить для розуміння цінової ситуації.

А тепер приємна новина. Нове керівництво «УЗ» не є жлобсько-люстраційним на відміну від донецьких попередників. За часів Януковича на тендери залізниці вдавалось потрапити далеко не всім бажаючим без донецької прописки. А тепер, при львів’янину Остапюку цей перекіс виправлено.

Усі ці 165 мільйонів було розподілено між дюжиною фірм за цінами, які були однаково «приємні» для всіх переможців. На долю львівських і франківських постачальників припали підряди на 77 млн грн. (серед них більше половини пішло фірмам, пов’язаним з екс-гендиректором «УЗ» Михайлом Костюком, який нині трудиться заступником голови КМДА Віталія Кличка).

Решта підрядів розподілена на Сході України. Серед цих постачальників виділяються дві фірми. 23 мільйони отримає «Транс СВ лайн» Романа Симонова, племінника біженця від правосуддя Миколи Присяжнюка, екс-єнакієвця і екс-міністра АПК.

Донецьку прописку має і «МДК-інвест», якому перепало 19 мільйонів. Ця фірма виходить на оточення заступника мера Єнакієве Олексія Котляревського (повний перелік постачальників деревини для залізниці тут).

Отже маємо наочну демонстрацію втілення слогану «Схід та Захід разом». Таке враження, що в «Укрзалізниці» переконані, що взимку люди виходили на площі саме за це.

Юрій Ніколов, Ірина Салій, «Наші Гроші»